Wij zorgen er voor dat jouw privé gegevens bij ons veilig zijn. De gegevens die wij vragen hebben wij nodig om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Wij zijn verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. 

Gameshop Haniel verzameld persoonlijke informatie op verschillende manieren wanneer je een bestelling plaatst of wanneer jij je registreert voor andere diensten. Door te registreren accepteer je de verzameling van jouw persoonlijke gegevens door Gameshop Haniel. Om jouw bestelling te kunnen verwerken, om op fraude te kunnen checken en om je bestelling te kunnen voltooien, moeten wij voor elke bestelling die geplaatst wordt, de volgende informatie verzamelen en opslaan; je naam, e-mail-, huis-, verzend- en factuuradres en telefoonnummer.

Wat doen wij met jouw gegevens?

Wij gaan zorgvuldig om met je persoonlijke informatie. Deze gegevens slaan wij veilig op en is niet bereikbaar voor onbevoegden. Je gegevens worden enkel intern bij ons gebruikt, en ons team bestaat uit minder dan 10 mensen. Je gegevens gebruiken we voor verschillende doeleinden; zoals het verwerken van je bestelling en het aanbieden van gepaste aanbiedingen die passen bij jouw wensen.

De persoonlijke informatie die je verstrekt kan worden gedeeld met fraude opsporingen diensten en instanties welke kredietwaardigheid controleren. Wanneer wij dit wettelijk verplicht zijn zullen wij deze informatie ook verstrekken aan elke relevante rechtelijke instantie. Verzendgegevens zoals je adres, emailadres en telefoonnummer kunnen worden gedeeld met koeriersdiensten. 

Bankgegevens worden nooit gedeeld met derde partijen en worden alleen gebruikt om jouw bestelling te verwerken.

Daarnaast verzamelen wij informatie over website verkeer, wenslijsten en andere commerciële informatie welke wij gebruiken om consumenten patronen in kaart te brengen welke wij gebruiken voor interne onderzoeken, marketingdoeleinden en om onze website te aan te passen om nog beter aan de eisen van onze consumenten te kunnen voldoen.

Juridische informatie 

Wat zijn de  ‘juridische gronden’ die wij hebben om je gegevens te gebruiken? Te beginnen bij de contractuele afspraken tussen jou en Gameshop Haniel, dit is het geval bij:

 • Bestellen & pre-order
 • Bezorging
 • Retour & reparatie
 • Inruil & Tweedehands
 • Contact met onze klantenservice

Daarnaast kunnen we je gegevens gebruiken bij ‘gerechtvaardigd belang’. Dit geldt voor:

 • Reviews & klanttevredenheidsonderzoek
 • Contact met onze klantenservice
 • Bezoek van de Haniel Online
 • Account
 • Nieuwsbrief & e-mail
 • Persoonlijk advies
 • Acties
 • Social media
 • Beveiliging, wifi & camera’s

We kunnen ook een wettelijke verplichting hebben om je gegevens te gebruiken, bijvoorbeeld wanneer we fraude vermoeden. En soms heb je ons zelf toestemming gegeven om je gegevens te gebruiken, zoals wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief.

Veilige verbinding

Gameshop Haniel doet zoveel als mogelijk om de veiligheid van je informatie te waarborgen. Wanneer je een bestelling plaatst of jouw account informatie benaderd gebruiken wij Secure Socket Layer (SSL) encryptie om deze informatie te beschermen van oneigenlijk gebruik. Daarnaast doen wij zoveel als mogelijk om ervoor te zorgen dat de partijen met wie wij samenwerken en waarmee wij jouw gegevens delen dezelfde maatstaven hanteren.

Toegang tot je informatie

Als, om welke reden dan ook, je bezorgt bent dat de persoonlijke informatie die Gameshop Haniel van je heeft verzameld incorrect is, log dan in op onze website om jouw persoonlijke informatie te bekijken en te veranderen.

Alleen jij hebt toegang tot deze persoonlijke data door middel van jouw gebruikersnaam en wachtwoord.

Nieuwsbrief inschrijvingen

Wij hanteren een afmeld-beleid wanneer het gaat om communicatie via email. Wanneer jij je registreert via onze website, dan heb je de mogelijkheid om je af te melden voor inschrijving in ons emailbestand. Het doel van de inschrijving is om informatie te verzamelen om het voor jou mogelijk te maken up-to-date informatie en productaanbiedingen te ontvangen van ons.

Door te abonneren op onze nieuwsbrief geeft je toestemming om communicatie van ons via email te ontvangen. Echter, elke keer wanneer wij hierna contact met je opnemen via email wordt je de mogelijkheid geboden om je af te melden van deze service door middel van het klikken op de afmeld knop onder aan de email.

Abonnees van onze nieuwsbrief ontvangen email meldingen voor nieuw producten, speciale aanbiedingen, evenementen en kortingen. Wij verkopen jouw informatie nooit door aan derde partijen voor marketingdoeleinden.

Hoe lang bewaren wij je gegevens?

We bewaren en gebruiken je gegevens niet langer dan noodzakelijk. 

 • Camerabeelden van onze winkels bewaren we niet langer dan 4 weken. Tenzij we iets verdachts zien dat we verder moeten onderzoeken of de beelden langer bewaard moeten worden vanwege een andere wettelijke verplichting.
 • Inactieve klantaccounts verwijderen we na 7 jaar. Na die periode gebruiken we je gegevens alleen anoniem, voor interne rapportages.
 • Van de Belastingdienst moeten we onze administratie met jouw factuur-, betaal- en bestelgegevens 7 jaar bewaren. Daarna gebruiken we alleen anonieme gegevens voor interne rapportages. Je moet zelf ook de facturen van je aankopen goed bewaren, voor wanneer bijvoorbeeld je garantie verloopt.
 • Als je een product bij ons reserveert of laat opsturen voor garantie, bewaren we jouw melding en contactgegevens 7 jaar. Daarna gebruiken we je gegevens alleen anoniem, voor interne rapportages.
 • Als je je hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief of toestemming hebt gegeven voor het ontvangen van gepersonaliseerde berichten, dan bewaren we die toestemming 5 jaar lang. Ook als je op een gegeven moment beslist dat je de nieuwsbrief of gepersonaliseerde berichten niet meer wilt ontvangen, bewaren we het intrekken van je verzoek. De mails die je van ons ontvangt, bewaren we niet langer dan 60 dagen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je vaker dezelfde mail van ons krijgt. Na die periode gebruiken we je gegevens alleen anoniem, voor interne rapportages.
 • Gegevens die we gebruiken om fraude te voorkomen bewaren we heel lang.

Vragen?

Heb je na het lezen van deze privacy policy nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice via telefoonnummer 0757 511 860 of mail ons via info@hanielonline.nl